Coğrafi Hedefli Açılış Sayfaları

Coğrafi Hedefli Açılış Sayfaları

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, yerel aramalarla alakalı yanıtlardır.

İşletmeniz için Coğrafi Hedefli Sayfalar

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, işletmenizin yerel bir şirket arayan kullanıcıların dikkatini ve tıklamalarını çekmesi için harika bir fırsat sağlar.

Birden Fazla Konumda İşletme

İşletmenizin birden fazla yeri varsa, coğrafi hedefli açılış sayfaları, ziyaretçilerin kendileri için en uygun yeri bulmasını sağlama fırsatı verir.

Coğrafi Açılış Sayfaları

Web siteniz işletmeyi yönlendirmek için tasarlanmıştır. Çok sayıda insanın gelip ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın almasını istiyorsunuz. Peki ya sitenize gelmeyen ve bunun yerine rakibinizin sitesine giden yüzlerce veya muhtemelen binlerce insan varsa? Coğrafi hedefli açılış sayfaları kullanmıyorsanız, kesinlikle öyledir. Harika açılış sayfaları, hak ettiğiniz müşteri akışına sahip olmanıza yardımcı olacak basit bir araçtır. Kullanıcılara yalnızca işletmeniz hakkında bilgi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda şirketinizle iş yapmaları için benzersiz ve motive edici mesajlar oluşturabilirsiniz. Yerel ana ve popüler donanım mağazalarından çok uluslu şirketler aracılığıyla genel müteahhitlere kadar her işletme, web sitelerinde coğrafi hedefli açılış sayfaları kullanmalıdır.

Hangi Sektörlerin Coğrafi Hedefli Açılış Sayfalarına İhtiyacı Var?

Gerçekten birden fazla konumu olan herhangi bir işletme onlardan faydalanacaktır. Bunlardan yararlanan bazı işletmelere örnekler:

  • Emlak Firmaları
  • Oto Kiralama
  • Oteller
  • Restoranlar
  • Sıhhi Tesisat, Marangozluk ve Elektrik gibi Yerel Hizmetler
  • Hukuk firmaları
  • Otomotiv Bayileri
  • Ambalajlı Tüketici Ürünleri
  • Finansal Kurumlar
  • Eğlence Şirketleri

Coğrafi Hedefli Açılış Sayfaları Nedir?

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, web sitelerinin kullanıcılara ürün ve hizmetlerini nerede sunduklarını göstermek için sunduğu sayfalardır. Her konum için benzersizdirler ve kullanıcılar yerel olarak ihtiyaç duydukları veya istedikleri hizmetleri veya ürünleri ararken işletmelere avantaj sağlar.

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, arama yapan kişinin yerel işletmenizle ilgili sorularını yanıtlayan temel olarak harika bilgilerdir. En iyi açılış sayfaları, belirli bilgilere sahip olanlardır. Temel olarak, bir rehberin işletmenizi gezdiriyorsa sağlayabileceği bilgileri düşünün.

Bu coğrafi hedefli açılış sayfaları, yerel müşterileri olan herhangi bir işletme için son derece önemli olmalıdır. Aslında, çoğu web sitesinin en fazla fırsat alanına sahip olduğu bir alandır. Özellikle yerel müşterilere güvenen işletmeleri düşünün. İstanbul’da bir müteahhit düşünün veya Kayseri’de bir fırın düşünün. Bu işletmelerin her ikisi de yerel topluluklarındaki müşterilere güveniyor. Dolayısıyla bu örneklerin her ikisinde de arama yapan kişi yerel bir şey arıyor olacak ve Google bu arama yapanlara kaliteli bir sonuç sağlamak istiyor. Bu sonuçlar, yerel işletmeleri incelemeleri, iletişim bilgileri ve derecelendirmeleriyle birlikte listeleyecektir.

Arama yapanların bilgi ararken farklı SERP bağlantılarına tıkladığı günler hızla kayboluyor. Bu günlerde Google, derine inmek zorunda kalmadan kullanıcılarına anında veri sunmak istiyor. Bu sıfır tıklamalı aramalar yeni norm haline geliyor.

Coğrafi Hedefleme Etkili mi?

Her şeyden önce, coğrafi hedeflemenin ne olduğunu tanımlamak önemlidir. Coğrafi hedefleme, konumlarına göre belirli bir hedef kitle seçme işlemidir. Bu kitle geniş olabilir. Örneğin, Avrupa'daki kullanıcılar hedeflenebilir veya sadece Türkiye’deki kişileri belirtmek biraz daha dar hedefleme yapılabilir.

Bir kitleyi coğrafi olarak hedeflemenin birkaç avantajı vardır. Birincisi, ideal potansiyel müşteriler olmayan veya sunulan ürün veya hizmetle ilgilenmeyebilecek kişilere ulaşarak kaynak ve zaman israfı yapmıyorsunuz. İkincisi, belirli bir hedef kitle seçildiğinde kişiselleştirilmiş bir yaklaşım benimsenebilir. Potansiyel bir müşteri, genel değil, kendilerine özel olan bir mesajdan daha fazla etkilenecektir.

Birden Fazla Lokasyonu Olan Şirketler

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, birden fazla konumu olan işletmeler için de harikadır. En yaygın arama terimlerinden bazıları "yakınımda" veya "çevremde” dir. Birden çok coğrafi hedefli açılış sayfasına sahip olmak (her konum için bir tane), kullanıcıların kendilerine en yakın işletme şubesini bulmasına olanak tanır. Bu, büyük şirketlerin diğer ulusal bayilikler ile rekabet edebilmesi için gereklidir.

Ülke genelinde iş yapan şirketler, coğrafi hedefli açılış sayfalarıyla yerel aramada kazanabilir. Örneğin, araç paylaşım şirketi Lyft'in iş yaptığı her büyük metro için bir konum sayfası vardır. Bine yakın şehir listesi vardır. Her biri için, bir ziyaretçi şehir adının dahil olduğu kişiselleştirilmiş bir mesajla karşılanır. Bu, yaklaşık bin açılış sayfasına eşittir. Şimdi, işletmenizin henüz bin konumu olmayabilir. Ancak, her kullanıcıya oturumlarının kendilerine özel olduğunu hissettirmenin büyük değeri vardır.

Google My Business'ı Etkili Bir Şekilde Kullanmak

Coğrafi Hedefli Açılış Sayfaları söz konusu olduğunda, düzgün bir şekilde güncellenmiş bir Google My Business profiline sahip olmak çok önemlidir. Doğru bir Google My Business sayfasına sahip olarak, hedeflenen reklamlarınızın doğru coğrafi alana ulaştığından emin olabilirsiniz. Bu, reklamlarınızı bölgenizdeki en potansiyel müşterilere ulaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Fazlasıyla Lokal Misiniz?

Yerel aramalar daha fazla satın almayla sonuçlanır. Aslında, küresel bir arama genellikle yaklaşık %7'lik bir satın alma oranıyla sonuçlanırken, yerelleştirilmiş bir arama, %16'lık oranın yaklaşık iki katıdır. Bir şeyler satmayı ve para kazanmayı seviyorsanız, açıkçası daha değerlidirler. İş yerlerinizin nerede olduğunu ve nereye hedeflemek istediğinizi tartışmak için epey zaman harcadık. Ancak, müşterilerinizin nerede olduğunu bulmak da aynı derecede önemlidir. Müşterilerinizin size ulaşmak için seyahat etmesi mi gerekiyor? Kayseri’de yaşıyorsanız ve müşterileriniz İstanbul’dan geliyorsa, zamanınızın ve enerjinizin bir kısmını İstanbul’a aktarmanın zamanı gelmiş olabilir. Müşterilerinizin size gelmesini sağlamak iki yönlü bir yoldur, ancak aynı zamanda onların size ulaşmasını mümkün olduğunca kolaylaştırmak istersiniz.

Coğrafi Açılış Sayfalarının Faydaları

Farklı konumlar için kullanılan stratejileri özelleştirerek, sıralama ve trafik açısından her bir konumun birbirine göre ne kadar iyi performans gösterdiğini tam olarak belirleyebilirsiniz. Siteniz için açılış sayfalarını kullanmak, olası satışları artırmak, daha fazla trafik elde etmek ve daha fazla bağlantı elde etmek için de harika bir araçtır. Harika coğrafi açılış sayfalarının getirisi, onları oluşturmanıza yardımcı olacak doğru insanlara sahipseniz çok büyük olur.

Mükemmel Coğrafi Hedefli Açılış Sayfaları

Coğrafi hedefli açılış sayfaları oluştururken başarılı olmak için, insanların tam olarak ne aradığını bilmeniz gerekir. Siten Burada SEO deneyiminin yardımcı olabileceği yer burasıdır. On yılı aşkın süredir harika sonuçlar veren coğrafi hedefli açılış sayfaları oluşturuyoruz. Harika işler yapmak için ustalık, doğru teknoloji, doğru araçlar ve deneyimin bir kombinasyonuna ihtiyacınız olacaktır.

Büyük Coğrafi Hedefli Açılış Sayfalarının Arkasını Düşünmek

En iyi açılış sayfalarının ardındaki felsefe, kullanıcının aradığı soruya en iyi cevap olmaktır. Bir sorguya birebir cevap veren doğru bilgileri eklediğiniz sürece daha başarılı olursunuz.

Ama bekleyin, dahası var. Ek olarak, her bir coğrafi konuma sunulan bilgileri özelleştirme veya değiştirme yeteneğidir. Pazarlamacılar muhtemelen Kayseri’deki insanlara İstanbul'dakilerden farklı bir mesaj göndermek isteyecektir.

Konum sayfanızda, onu görüntüleyen hedef kitleye en uygun farklı içeriği sunabilirsiniz. Geofencing gibi dijital pazarlama taktiklerini kullanarak şunları da yapabilirsiniz:

Google benim İşletmem ne olacak?

Google benim işletmem, bir adrese, telefon numarasına veya hizmet saatlerine ihtiyaç duyan kişiler için harika bir kaynaktır. Ancak, insanların biraz araştırma yapmak isteyeceği türden bir işletmeyseniz, Google'ın yerel listeleri yeterli bilgiye sahip olmayacaktır. Bu nedenle, coğrafi hedefli bir açılış sayfası hala harika bir yatırım getirisi sağlar.

Coğrafi Hedefli Açılış Sayfalarının Diğer Faydaları

Açılış sayfalarının hemen hemen her işletme için başarılı ve önemli olmasının birçok nedenini zaten tartıştık. Ancak, SEO için de büyük bir avantaj var. Benzersiz açılış sayfaları, büyük miktarda bilgiyi ortaya çıkarmak için SEO ekibiniz tarafından analiz edilebilecek bir veri hazinesi sağlar. Veriler daha sonra sitenize gelen trafiğinizi iyileştirmek, fiziksel lokasyonunuza gelen trafiği iyileştirmek ve marka bilinirliğini ve sadakatini artırmak için kullanılabilir.

Açılış Sayfası Örnekleri

İnsanlar genellikle işletmeleri için örnek açılış sayfaları ister. Bu sayfalar internetin her yerinde bulunabilir. Ancak, şirketiniz coğrafi hedefli açılış sayfaları ekleyecekse, insanların dikkatini çekecek bir tasarım veya görsel kullanmanın tam zamanıdır. Siten Burada tasarım ekibi, bir web sayfasının çekiciliğini artırmaya yardımcı olmak için çeşitli görsel ve videolar oluşturmaktadır.

Yerelleştirilmiş Meta Veriler

Başarılı coğrafi hedefli açılış sayfalarının önemli bir yönü, web sitenizdeki tüm verilerinizin optimize edilmesini sağlamaktır. Açıklamalarınız ve alternatif metniniz doğru mu? Şema işaretlemeniz yerinde mi? Aksi takdirde, değerli varlıklarınızı ve zamanınızı boşa harcıyor olabilirsiniz. Bunların hepsinin doğru olduğundan emin değilseniz, SEO firmanızdan biraz yardım istemeniz gerekebilir.

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, herkesin cephaneliğinde harika bir araçtır. Sadece daha fazla kişiye ulaşmak için değil, aynı zamanda onlara özelleştirilmiş bilgi ve ürünler sunmak için çok fazla fırsat veriyorlar. Bu da sitenizde daha fazla trafiğe yol açacaktır. Daha iyi sıralamalara yol açacaktır. Hepsinden önemlisi, daha fazla dönüşüme yol açacaktır. Siten Burada ’nın bugün işletmeniz için mükemmel özel açılış sayfaları oluşturmanıza yardımcı olmasına izin verin.

Coğrafi hedefli açılış sayfaları, web sitesinin belirli bir coğrafi bölgeye yönelik özelleştirilmiş içeriği sunan ve kullanıcı deneyimini iyileştiren bir stratejidir. Bu sayfalar, ziyaretçilerin konum bilgilerini kullanarak otomatik olarak belirlenen bir coğrafi bölgeye göre içerikleri gösterir. Böylece, kullanıcılar siteye geldiklerinde kendi bölge veya ülkelerine özgü içeriği görürler, yerel dil, para birimi veya diğer bölgesel farklılıklara uygun bilgiler sunulur. Bu, kullanıcıların daha kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşamasını sağlar ve hedeflenen coğrafi pazarlarda etkili bir şekilde hedefleme yapılmasına yardımcı olur.