Digg Nedir ?

Digg Nedir ?

Digg bir sosyal ağ ve haber toplama sitesidir.En popüler yazılar, ilgili sitelere çok fazla trafik çekebilen ön sayfada yayınlanır.Şirketin amacı, kullanıcıların giderek daha fazla doymuş bir medya ortamında gezinmelerine yardımcı olarak, günün en önemli hikayelerini, videolarını ve İnternet trendlerini belirlemeyi ve ön plana çıkarmayı kolaylaştırmaktır.

Digg Benim İçin Neden Önemli?

WordStream sitesinde, arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında pek çok şey göreceksiniz. Esasen SEO, bir işletmenin veya web sitesinin organik (reklam dışı) arama motoru sonuçlarındaki performansını artırmak için uygulayabileceği tüm farklı uygulamaları ifade eder.

SEO genellikle iki ayrı uygulama olarak kavramsallaştırılır: sayfa içi ve sayfa dışı. Sayfa içi SEO, arama motorlarına göre optimize etmek için kendi web sitenizde yapabileceğiniz her şeydir. Bu Digg ile pek alakalı değil. Öte yandan sayfa dışı SEO, arama motorlarına göre optimize etmek için kendi web sitenizin dışında yapabileceğiniz her şeydir. Sayfa dışı SEO, Digg'in işletmeniz için önemli olmasının nedenidir.

Sayfa dışı SEO aslında tek bir şeye indirgenir: yüksek kaliteli, yetkili bir kaynak olmak. Neden? Çünkü Google, yüksek kaliteli, yetkili kaynakları öne çıkan arama sıralamalarıyla ödüllendirir.

Bu kaynaklardan biri olmanın yani Etki Alanı Yetkilisi oluşturmanın en iyi yolu, diğer web sitelerinden backlink olarak da bilinen bağlantılar kazanmaktır.

Backlinkler Google'a web sitenizin yararlı olduğunu gösterir.

Daha fazla backlink, daha fazla otorite, daha iyi organik sıralama.

Peki, Digg işletmeniz için neden önemli? Çünkü Digg'deki bir bağlantı, müthiş bir backlinktir. Tüm backlinkler eşit değildir: geldiği site ne kadar saygınsa, işletmeniz için o kadar fazla ağırlık taşır.

Digg, backlink kazanmak isteyeceğiniz türden bir sitedir. Ayrıca, bu bağlantı kurulduktan ve Google bunu indexledikten sonra, sitenize yeni trafik akmaya devam edecektir.

Digg, kullanıcıların popüler içerikleri keşfettiği ve paylaştığı bir sosyal haber paylaşım sitesidir. İlk olarak 2004 yılında kurulan Digg, kullanıcıların haberleri oylayarak popülerlik sıralamalarını belirlemesine olanak tanır. Kullanıcılar, çeşitli kategorilerdeki haberleri keşfedebilir, oylayabilir ve yorum yapabilir. Digg, popüler içerikleri belirlemek için topluluk tabanlı bir yaklaşım kullanır ve bu nedenle internet üzerindeki ilgi çekici ve güncel içerikleri takip etmek için bir kaynak olarak hizmet verir.