Instapaper Nedir? Instapaper Ne İşe Yarar ?

Instapaper Nedir? Instapaper Ne İşe Yarar ?

Çağımızda belki de internetin en büyük sorunu, keşfedilecek çok fazla ilginç şey olması ve bunların gelmeye devam etmesidir.

Aslında hepimiz bu sorunu sıklıkla yaşıyoruz. Örneğin Google’da belirli bir şey arıyorsunuz ve takip etmekten kendinizi alamayacağınız bir konu görüyorsunuz, sonra o konuya girdikten sonra yanda başka bir konu daha veya bir arkadaşınız ilginç bulduğu bir web sitesini size atıyor ve siz de giriyorsunuz…  dakikalar saatlerce internetin sınırsız boşluğunda sıkışıp kalıyorsunuz  ama farkında değilsiniz.

İşte tam burada devreye Instapaper giriyor.

Instapaper, web sayfalarını daha sonra okumak üzere kaydetmek için basit bir araçtır.

Instapaper'ı kullanmak için öncelikle bir hesap oluşturmanız(ücretsiz) gerekmektedir. Ardından kullanacağınız cihaza göre tarayıcınızdan veya uygulama mağzalarından Instapaper’a erişim sağlayabilirsiniz.

Kaydetmek istediğiniz bir sayfadayken, yer imine tıklamanız yeterlidir ve Instapaper URL'yi ve sayfa metnini kaydeder (resimler ve metin olmayan diğer içerikler saklanmaz), böylece sayfa kaldırılsa bile , laf kalabalığını hala okuyabilirsiniz. Ayrıca diğer sayfa bileşenlerinin göz ardı edilmesine rağmen kaydedilen metnin iyi görünmesini sağlama konusunda gerçekten iyi bir iş çıkarıyor.

Instapaper hesabınızda oturum açtığınızda, okunmamış öğelerinizi görüntüleyebilir, okuduğunuz öğelerin arşivine bakabilir ve herhangi bir öğeye "yıldız eklenebilir" ve artık yıldızlı öğelerinize göz atabilirsiniz.

Tüm kullanıcılar tarafından en çok kaydedilen içeriklerin yanı sıra "editörün seçtiklerini" görüntüleyen bir göz atma özelliği de vardır. Öğeleri klasörlere taşıyabilir, yazdırabilir veya Kindle ve ePub biçimlerinde indirebilirsiniz. Öğelerinizi hesabınız için özel bir RSS beslemesi aracılığıyla takip edebilir ve kaydedilmiş makalelerinizin bir dosyasını CSV veya HTML biçiminde indirebilirsiniz.

Instapaper, incelediğimiz kadarıyla en kullanışlı Web hizmetlerinden biridir.

Peki Instapaper ve Instagram arasında ne gibi farklar vardır.

  • Instagram, kullanıcıların resim ve videoları herkese açık veya özel olarak önceden onaylanmış takipçilerle paylaşmalarına olanak tanıyan mobil, masaüstü ve tarayıcı tabanlı bir fotoğraf paylaşım uygulaması ve hizmetidir.
  • Instapaper, web sayfalarını daha sonra okumak üzere kaydetmek için basit bir araçtır.

Instapaper, kullanıcıların internet üzerindeki içerikleri kaydedebilmelerini ve daha sonra okumalarını sağlayan bir hizmet ve uygulamadır. İnsanların sıkışık programlarından dolayı okuma zamanı bulamadığı veya ilgilerini çeken bir makaleyi daha sonra okumak istediği durumlarda kullanışlıdır. Instapaper, kullanıcılara web tarayıcılarına eklenti olarak yüklenerek, kaydedilmek istenen içeriği tek bir tıklamayla kaydetme imkanı sunar. Bu sayede, daha sonra çevrimdışı ortamda, daha uygun bir zamanda okuma imkanı sağlar. Ayrıca, kullanıcıların okuma deneyimini iyileştiren özellikler de sunar, böylece metin odaklı bir görünüm sağlar ve kullanıcıların dikkatini dağıtıcı unsurları ortadan kaldırır. Instapaper, internet üzerindeki içerikleri düzenlemek ve organize etmek için kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir, böylece kullanıcılar kaydedilen içerikleri kolayca erişebilir ve okuma listeni yönetebilir.