Tumblr Nedir ? Tumblr Nasıl Kullanılır ?

Tumblr Nedir ? Tumblr Nasıl Kullanılır?

Tumblr Nedir ?

Tumblr, kullanıcıların bir "tumblelog" veya kısa blog gönderileri yayınlamasına izin veren bir blog oluşturma ve sosyal medya aracıdır. Tumblr'ın en büyük farkı, sitenin serbest biçimli doğası ve kullanıcıların kendi sayfalarını büyük ölçüde özelleştirebilme yeteneğidir. Neredeyse tüm diğer sosyal ağlar, sınırlı tasarım esnekliğine sahip standartlaştırılmış profil sayfalarına sahip olduğundan, bu kuralın istisnasıdır.

Tumblr'da oluşturulan içeriklerin biçimleri ve türleri ile bu tür içeriklerin gönderildiği sayfanın tasarımı konusunda sınırlayıcı veya kesin kuralları yoktur. Bu da Tumblr’ı rakiplerinden ayıran bir özellik olarak ortaya çıkmaktadır Tumblr şirketinin kendisi, metin ve .gif dosyalarından belirli hayran gruplarına, alt kültürlere, işletmelere, sosyal konulara , müzik ve videolara kadar değişen içerikler nedeniyle Tumblr'ın kullanımının hem kolay hem de açıklamasının zor olduğunu söylüyor.

 

Tumblr'ın genel esnekliği, belirli bir görünüm oluşturmak, tasarım detaylarına odaklanmak veya markalarını güçlü bir şekilde vurgulamak isteyen e-ticaret mağazası sahipleri için çekici bir özelliktir. Tumblr'ın sosyal medya yönleri, içeriğin beğenilmesi, paylaşılması ve bir işletme sayfasının Tumblr kullanıcıları tarafından kolayca takip edilmesi olarak tanımlanabilir.

Peki Tumblr Nasıl Kullanılır ?

Bir Tumblr hesabı açmak, diğer sosyal medya ağlarına benzer yapıdadır. Kullanıcılar, bir e-posta adresinin yanı sıra bir şifre, kullanıcı adı ve sayfa için bir URL oluşturarak bir hesaba kaydolurlar. URL'ler kalıcı olarak değiştirilebilir, ancak bu SEO üzerinde olumsuz bir etkiye yol açabilir. En iyisi zaman ayırmak ve ilk başta bir mağaza için uyumlu bir URL bulmaktır.

Bir sayfanın tasarımı özel olarak oluşturulabilir veya hem Tumblr'da hem de dış web sitelerinde bulunan önceden var olan temalar listesinden seçilebilir.

Bir e-ticaret mağazası sahibinin ürün fotoğrafları ve logosu da dahil olmak üzere çeşitli resimler sayfaya dahil edilebilir.

Diğer tüm sosyal medya sitelerinde olduğu gibi, bir Tumblr sayfası da satıcının ana e-ticaret sitesine ve uygun olduğu şekilde diğer sosyal medya hesaplarına bağlanmalıdır. Bunun tersi de geçerlidir: Bir Tumblr sayfasının hakkında bölümü, ana e-ticaret sitesine ve sosyal ağlardaki diğer profillere bağlantı vermelidir.

Tumblr, kullanıcıların metin, görsel ve çoklu ortam içeriği paylaşabileceği bir mikroblogging ve sosyal medya platformudur. Tumblr, kullanıcılara kendi bloglarını oluşturma, içerik paylaşma, diğer kullanıcıların içeriğini keşfetme ve etkileşime geçme imkanı sunar. Kullanıcılar, gönderilerini metinler, fotoğraflar, videolar, ses kayıtları ve diğer medya türleriyle zenginleştirebilir. Ayrıca, Tumblr'da hashtagler kullanarak ilgi alanlarına göre içerik keşfedebilir ve diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunabilir. Tumblr'ın kullanımı kolay ve esnek arayüzü, kişiselleştirilebilir blog tasarımları ve geniş kullanıcı topluluğuyla, içerik oluşturma ve paylaşma deneyimini kolaylaştırır.