Google Sites Nedir ? Google Sites Nasıl Kullanılır ?
Google Sites, Google'dan bir web sitesi oluşturma platformudur. WordPress veya Wix gibi diğer web sitesi platformlarına aşina iseniz, Google Sites'ı biraz benzer, ancak işletmeler için daha özel bir şey olarak düşünebilirsiniz.
Halihazırda diğer Google ürünlerini kullanıyorsanız ve bunları birlikte çalıştığınız bir işletme veya kuruluş için özellikle yararlı buluyorsanız, Google Sites dijital araç kutunuza ekleyebileceğiniz başka bir ürün olabilir.
Google Sites Nedir ?
Google Sites; Gmail, Takvim, Drive, Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Meet ve daha fazlasını içeren Google'ın iş üretkenliği uygulamalarından oluşan bir grup olan Google Workspace'in (eski adıyla G Suite) parçası olan bir uygulamadır.
Google Workspace, Google Hesabı olan herkesin erişip kullanması için ücretsizdir, ancak Google Siteniz için özel bir alan adı da dahil olmak üzere işletme düzeyinde ek özellikler sunan, aylık 6 ila 18 ABD Doları arasında değişen çeşitli ücretli Workplace abonelikleri vardır.
Ayrıca, girişimcilere ve işletme sahiplerine yönelik aylık 9,99 ABD doları tutarında bir Workspace Individual aboneliği de vardır. Bir Workspace Individual aboneliği, akıllı rezervasyon hizmetleri, profesyonel görüntülü toplantılar, kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması ve daha fazlası gibi özellikleri içerir.
Ancak Google Sites'a erişmek ve Google Sites'ı kullanmak için ücretli bir Google Workspace hesabına ihtiyacınız yoktur. Bir Google hesabınız varsa, Google Sites'a gidin, ardından yeni bir site oluşturmak için artı işaretini seçin. Halihazırda bir Google Hesabınız yoksa Sites'ı kullanmak için yeni Google hesabınızı oluşturun.
Sitenizin alan adı https://sites.google.com/view/[sitenizin adı] şeklinde olacaktır, ancak ayrıca özel bir alan adı satın alma veya satın almış olduğunuz bir alan adını kullanma fırsatına da sahipsiniz.
Google Sites Nasıl Kullanılır ?
Google Sites, nasıl kodlayacağınızı bilmenize gerek kalmadan bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanır. Google Sitenizi oluştururken, sorularınız olduğunda başvurabilmeniz için Google Sites Destek Sayfasını kullanabilirsiniz.
WordPress.com ve Tumblr'a benzer diğer platformlar gibi, Google Sites kullanırken sitenizi istediğiniz gibi tasarlamanızı kolay ve sezgisel hale getiren site oluşturucu özelliklerini kullanabilirsiniz. Sitenizi daha işlevsel hale getirmek için takvimler, haritalar, elektronik tablolar, sunumlar ve daha fazlası gibi "araçlar" da ekleyebilirsiniz.
Bir tema seçin ve tüm masaüstü ve mobil ekranlarda harika görünen ve çalışan profesyonel görünümlü bir site için istediğiniz şekilde özelleştirin.
Birlikte çalıştığınız geniş bir ekibiniz varsa, iletişim amacıyla bir intranet oluşturmak için Google Sites'ı kullanmayı düşünebilirsiniz. Google Sites'ın harika yanı, sitenize kimlerin erişip erişemeyeceğini seçebilmenizdir. Dolayısıyla, dışarıdan ziyaretçilerin sitenizi ziyaret edebilmesini veya belirli kullanıcılara ortak düzenleme ayrıcalıkları vermeyi isteyip istemediğinizi, Google Sites'ı kullanarak yalnızca birkaç tıklamayla kolayca yapabilirsiniz.
Google Sites Serach Console'a Nasıl Eklenir ?
Sitenizi Serach Console'a eklemek için Google Analytics kullanmanız gerekmetedir.
1.Sitenizin urlsini görselde olduğu gibi kopyalayın.
2.URL ön eki yazan yeri urlmizi yapıştıralım.
3.Google Analytics olan alt sayfayı seçelim.
4. Yan sekmeden Google Analytics'i açalım
5.Aşağıdaki görseldeki gibi siteniz için uygun olanları seçiniz.
6.Platform olarak web'i seçiniz.
7.Site urlnizi ve akış adınızı giriniz.
8.Ölçüm Kimliğinizi kopyalayınız.
9.Google Sites panelinizin ayarlar kısmından kopyaladığımız kodu girelim.
10. Son olarak Google Search Console'da 3. görseldeki doğrulama butonuna tıklayalım ve sitemizin doğrulandığını görelim.
Karmaşık gibi görünse de verdiğimiz sıralamayı takip ederseniz hata yapmadan sitenizi doğrulayabilirsiniz.
Google Sites, kullanıcıların kolayca web siteleri oluşturabileceği bir Google hizmetidir. Bu kullanıcı dostu araç, web sitesi tasarlama ve içerik oluşturma sürecini basitleştirir. Kullanıcılar, sürükle ve bırak özelliğiyle içerikleri düzenleyebilir, farklı temaları ve düzenleri seçebilir, videolar, resimler, metinler ve diğer medya öğelerini ekleyebilir. Ayrıca, sitenin yayınlanması ve paylaşılması da kolaydır. Google Sites, işletmeler, eğitim kurumları veya kişisel projeler için hızlı ve basit bir web sitesi oluşturmak isteyenler için ideal bir seçenektir.
Kategoriler
Son Gönderiler
-
Google'ın Bilgi Grafiği Başlangıç Kılavuzu
-
Varlık Tabanlı SEO, Yeni Google Güncellemelerine Hazır Olun
-
Google NLP API Aracı: İçeriğinizi Bir Sonraki Seviyeye Ulaştırın
-
Doğal Dil İşleme'nin (NLP) SEO'daki Rolü
-
Google'ı Anlamanın Anahtarı: Varlık Belirginliği (Entity Salience)
-
Instapaper Nedir? Instapaper Ne İşe Yarar ?
-
Tumblr Nedir ? Tumblr Nasıl Kullanılır?
-
Flickr Nedir ?
-
Flipboard Nedir ?
-
Cloudflare Nedir ? Cloudflare Ne İçin Kullanılır ?
-
Folkd Nedir ? Folkd Ne İşe Yarar ?
-
Google Sites Nedir ? Google Sites Nasıl Kullanılır ?
-
Pinterest Nedir ? Pinterest Nasıl Kullanılır ?
-
PDF Backlink Nasıl Alınır ? PDF Backlink Nedir ?
-
Görsel Kullanarak Backlink Nasıl Oluşturulur ?
-
İmleme Siteleri - Sosyal Siteler
-
Digg Nedir ?
-
PBN Nedir ? PBN ağı Nasıl Kurulur ?
-
Google Search Console Nedir ? Google Search Console Nasıl Kullanılır ?
-
Weebly Nedir?