Görsel Kullanarak Backlink Nasıl Oluşturulur ?

Görsel Kullanarak Backlink Nasıl Oluşturulur ?

SEO, backlinklerin anahtar olduğu karmaşık bir süreçtir. Bir sayfaya bağlanan alan adlarının sayısı sıralamayla diğer tüm faktörlerden daha fazla ilişkilidir, bu da sitenizin SEO'sunu iyileştirmek istiyorsanız backlinklerin hayati önem taşıdığı anlamına gelir. Backlink fırsatları söz konusu olduğunda görseller çok önemlidir. Bu blogda, gelen bağlantıların nasıl çalıştığını açıklayacağız ve size basit görseller kullanarak etkili backlinkler oluşturmanın yollarını göstereceğiz.

Bir backlink stratejisi oluşturmak zor bir iştir. Bu kadar çok geri bağlantı biriktirmek çok çaba gerektirir.  Bir numaralı konumdaki ortalama sayfa 35.000'den fazla harici backlinke sahiptir. Tek başına metin tabanlı içerik yayınlayamayacağınız devasa bir rakam.

Backlink Nedir ?

Backlinkler  (harici geri bağlantılar veya gelen bağlantılar olarak da bilinir), alanınızdaki sayfalara bağlantı veren dış alanlardan gelen bağlantılardır. Başka bir deyişle, bir web sitesi kullanıcıları içeriğinize her yönlendirdiğinde bir backlink alırsınız.

İçerik oluşturma çabalarınızın başarılı olduğunun bir kanıtı olarak düşünün ve web sitesi ne kadar üst sıralarda yer alırsa, Google sizi arama sayfasında daha üst sıralara taşır.

Görseller kullanarak backlinklerin nasıl oluşturulacağına girmeden önce, bazı temel terimleri tanımlayalım:

Backlink alaka düzeyi: En iyi backlinkler, güvenilir bir 3. taraf sitesinde sektörünüzle doğrudan ilgili olanlardır. Sektörünüzle ilgili olmayan backlinkler, Google için güvenilir kabul edilmeyecektir.

Web sitesi otoritesi: Son derece yetkili web sitelerinden backlink almayı başarmak istiyorsunuz. Bu web siteleri, en alakalı anahtar kelimelere dayalı olarak sektörle ilgili aramalarda üst sıralarda yer alır.

Backlink kalitesi: Güvenilir 3. taraf siteleri bulmak, madalyonun yalnızca bir yüzüdür. Ayrıca sitenin backlink kalitesini de kontrol etmeniz gerekiyor. Bu sitelerin ilgi çekici içeriğe sahip diğer popüler sitelere bağlantı verip vermediğini veya kullanıcıları düşük kaliteli içeriğe yönlendirip yönlendirmediğini görmek için biraz araştırma yapın. O zaman kararınızı verebilirsiniz!

Web sitesi trafiği: Backlinklerin kullanılması, doğal olarak daha fazla yeni kullanıcı çeken web sitesi trafiğinde birikmektedir. Bu, yeni içerik oluşturmayı ve bu içeriği pazarlama stratejiniz için kritik olan sitelere geri bağlamayı sağlar.

Backlink için görsel kullanmanın yolları:

  •  Birinci sınıf görüntüler oluşturun

Güvenilirliği koruma ve uzun süre kalıcı olma potansiyeline sahip, her zaman yeşil kalan içerik oluşturmaya çalışın. Harika bir metin içeriğiyle birleştirin ve çoğu kullanıcı ilgili anahtar kelimeleri ararken onunla karşılaşacaktır.

Backlink  almanın bir başka harika yolu da resimlerinizi ücretsiz olarak sunmaktır. Şirkete, resminizi kullandığında sitenize yönlendiren bir bağlantı eklemesini söylediğiniz sürece paylaşıma izin vermelisiniz.

  • Görsel yer imi

Birçok SEO uzmanı, görüntü tabanlı geri bağlantıların değerli bir kaynağı olarak görüntü yer imini kullanır. Bu taktik, resimlerinizi Flickr veya Pinterest  gibi üçüncü taraf web sitelerinde yayınlamaktır. Orada bir fotoğraf, açıklama, anahtar kelime açısından zengin bir başlık ve web sitenizin bağlantısını ekleyebilirsiniz. İçeriğinizi beğenen kullanıcılar, onu web sitelerinde yayınlayabilir ve bağlantınızı ekleyebilir.

  • Görsellerle "Nasıl Yapılır" gönderilerini kullanın

Pek çok web sitesi, ilgi çekici resimlerle birlikte ipuçları içeren "Nasıl Yapılır" gönderileri yayınlar. Diğer içerik oluşturucular, altyazılarında backlinklerle resimlerinizi paylaşabileceğinden, bu harika bir backlink fırsatı yaratır. Harika içerikler üretiyorsanız, diğer kuruluşlar ve etkileyiciler tarafından referans alma olasılığınız daha yüksektir.

  • Rakipleri analiz edin

En önde gelen rakiplerinizi sürekli izleyerek nasıl bu kadar çok backlink kazandıklarını öğrenebilirsiniz. Bu, web siteniz için yeni fikirler üretmenin ve SEO'yu iyileştirmenin en iyi yollarından biridir.

Görsel Kullanarak Backlink Alabileceğiniz Bazı Siteler:

gibi siteleri kullanarak görsel backlink alabilirsiniz.

Görsel kullanarak backlink oluşturmanın birkaç etkili yöntemi vardır. İlk olarak, yüksek kaliteli ve ilgi çekici görseller oluşturarak, bu görselleri paylaşacağınız ve backlink alabileceğiniz platformlarda kullanabilirsiniz. Örneğin, infografikler, bilgilendirici grafikler veya çarpıcı fotoğraflar oluşturarak, bu görselleri kendi web sitenizde veya popüler bloglarda paylaşabilirsiniz. Bu görsellerin altına backlinkler ekleyerek, ziyaretçilerinizi kendi web sitenize yönlendirebilirsiniz. Ayrıca, görselleri paylaşacağınız sosyal medya platformlarında da backlink alabileceğiniz içerikleri paylaşarak etkileşim sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, görsellerinizi çeşitli görsel paylaşım sitelerine yükleyerek, backlink alabileceğiniz kaynaklara erişebilirsiniz. Özetle, ilgi çekici görseller oluşturarak ve bu görselleri stratejik olarak paylaşarak backlink oluşturabilir ve web sitenizin trafiğini artırabilirsiniz.