Pinterest Nedir ? Pinterest Nasıl Kullanılır ?

Pinterest Nedir ? Pinterest Nasıl Kullanılır ?

Pinterest, çevrimiçi bulunan görselleri paylaşmak ve kategorize etmek için kullanılan bir sosyal medya sitesidir. Site kendi içeriğinde görsel imleme sitesi olarak tanımlanmaktadır. Pinterest, Pin(iğne) ve interest(ilgili) kelimelerinin bir birleşimidir.

Sitenin odak noktası görseller olmasına rağmen, Pinterest paylaşımlarınızda kısa açıklamalar gereklidir.

Pinterest Paul Sciarra, Evan Sharp ve Ben Silbermann tarafından kuruldu. Mart 2010'da kapalı beta olarak piyasaya sürüldü. Üyelik başlangıçta yalnızca davetle yapılıyordu; şimdi ise tüm kullanıcıların kullanımına açıktır.

Silbermann, Pinterest'i bir sosyal meyda platformundan ziyade bir "fikir kataloğu" olarak açıklıyor. "Pinlerin", kullanıcıları "dışarı çıkıp o şeyi yapmaları" için yetkilendirmek olduğunu söyledi. Site popüler bir sosyal medya platformu haline geldi.

Pinterest Nasıl Kullanılır ?

Kullanıcılar, Pinterest uygulamasını kullanarak tarayıcılarına bir "Pin it" düğmesi ekleyebilir ve ardından çevrimiçi görüntüleri seçip Pinterest'teki sanal panolara "Pinleyebilir". Kullanıcılar, görüntüleri kategoriler halinde düzenlemek için panolar oluşturur. Pinterest kategorileri, diğer seçeneklerin yanı sıra mimari, sanat, Kendin Yap ve el sanatları, moda, yiyecek ve içecek, ev dekorasyonu, bilim ve seyahati içerir.

Bir Pinterest görseline tıklamak orijinal kaynağa yönlendirir. Aşağıda bazı örnekler verilmiştir:

  • Bir çift ayakkabı resmine tıklamak, onu satınalınabilecek bir siteye yönlendirir.
  • Yaban mersinli pankek görseli tarif verilen bir siteye yönlendirilir.
  • Tuhaf bir kuş evinin resmi, montaj yapılan bir siteye yönlendirebilir.

Kullanıcılar görüntü içeriğine göz atabilir ve arama yapabilir, diğer kullanıcıların Pinterest panolarını ve belirli görsel seçimlerini takip edebilir ve diğer kullanıcıların pinlerini beğenebilir ve tekrar pinleyebilirler.

Pinterest ayrıca Lens adı verilen bir görsel arama veya tersine görsel arama özelliği içerir. Lens, kullanıcıların kameralarından veya bir cep telefonundaki film rulosundan çekilen bir resme göre Pinterest'te arama yapmasına olanak tanır.

Pinterest, fotoğrafın ana nesnesine odaklanmak ve eşleşen arama sonuçlarını döndürmek için makine öğrenimini kullanır.

Pinterest Ne İçin Kullanılır ?

Pinterest, görüntü, video içeriğini tanımlamak ve paylaşmak için kullanılır. Kullanıcıları yeni fikirlere, ürünlere, içeriğe ve bulduklarını diğer kullanıcılarla paylaşmalarına olanak tanır.

Pinterest kullanıcıları, panolara ilgi duydukları görüntüleri ve videoları sabitler. Ayrıca diğer kişilerin içeriğini keşfedebilir ve düzenleyebilirler. Web sitesi, ilham bulmak, yeni bir beceri öğrenmek ve Pinterest içeriğindeki fikirleri kullanarak ürün alışverişi yapmak için kullanılır.

Pinterest etiketleri, ziyaretçilerin bir şirketin Pinterest reklamını gördükten sonra bir web sitesinde gerçekleştirdiği eylemleri izlemek için kullanılabilir. Etiket, bir web sitesine gömülü bir kod parçasıdır. Etiketler, işletmelerin kampanya performansını ölçmesine ve dönüşümleri optimize etmesine yardımcı olur.

Bir işletme hesabı, o şirketin web sitesindeki içerik değiştiğinde işletmenin Pinterest içeriğini otomatik olarak güncelleyen Pinlere erişim sağlar. Örneğin, bir ürün "Pininin" fiyatı değişirse, Pinler bunu Pinterest'e yansıtır.

Pinterest, görsel keşif platformu olarak bilinen bir sosyal medya ağıdır. Kullanıcılar, ilgi alanlarına yönelik görselleri bulabilir, kaydedebilir ve paylaşabilirler. Pinterest, moda, ev dekorasyonu, yemek tarifleri, seyahat, sanat gibi çeşitli kategorilerdeki görselleri keşfetmek için kullanılır. Kullanıcılar, ilgilerine yönelik panolar oluşturarak görselleri organize edebilir ve diğer kullanıcılarla paylaşabilirler. Ayrıca, markalar ve işletmeler de Pinterest'i pazarlama ve marka bilinirliği için kullanabilirler. Pinterest, ilham almak, bilgi edinmek ve yaratıcılığı paylaşmak için kullanıcı dostu bir platform olarak öne çıkar.